Miód mniszkowy 650g

43,00 

Barwa:  jasnożółty lub pomarańczowy
Smak: bardzo słodki, lekko mdławy
Zapach: Wyczuwalny aromat kwiatów mniszka lekarskiego
Krystalizacja: szybko krystalizuje
Zastosowanie: w chorobie żołądka i jelit, problemach z trawieniem oraz dla wspomagania pracy wątroby. Wykorzystywany jest także na schorzenia reumatyczne i niedokrwistości.

10 Osób ogląda teraz ten produkt

To jest normalne

Naturalny miód pszczeli po pewnym czasie ulega krystalizacji. Proces ten może trwać od kilku tygodni, miesięcy do nawet roku.

Zadbaj o miód

Aby miód nie tracił swoich drogocennych właściwości chroń go przed działaniem promieni słonecznych w chłodnym miejscu.

Znowu płynny?

Miód można przywrócić do postaci płynnej podgrzewając go do 40°C. Uważaj jednak żeby go nie przegrzać.

Miód mniszkowy – złocista esencja pierwszych dni wiosny

Ten miód należy do najwcześniejszych darów natury, wyczekiwanych przez miłośników wyjątkowych smaków. Wiosną, gdy pola pokrywają się intensywnie żółtymi kwiatami mniszka lekarskiego, pszczoły niestrudzenie zbierają ich słodki nektar. Efektem tej pracy jest wyjątkowy miód o kremowej konsystencji, subtelnej słodyczy oraz barwie, która przechodzi od jasnożółtej po delikatnie pomarańczową. Intensywny kwiatowy aromat oraz szybka krystalizacja świadczą o jego najwyższej jakości oraz bogactwie cennych składników. Każda łyżeczka to smak słońca i zdrowie zamknięte w słoiku.

Miód mniszkowy – właściwości:

  • Wspiera funkcjonowanie i regenerację wątroby.
  • Łagodzi objawy nadkwasoty oraz wspiera układ trawienny.
  • Wzmacnia odporność dzięki wysokiej zawartości witamin i antyoksydantów.

Warto jeść miód mniszkowy, ponieważ to naturalny sposób na lepszą odporność i zdrowie przez cały rok.

OPINIE KLIENTÓW

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Miód mniszkowy 650g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

CO NOWEGO NA NASZYM BLOGU?

POLECANE PRODUKTY